Použité suroviny receptu Grapefruitové želé hvězdičky:
1/2 l šťávy z červených grapefruitů bez pecek (z cca 5-6 ks podle velikosti)
| 5 lžic moučkového cukru
| 2 balíčky želatiny čiré
| 1/4 l vody
| 1 balíček polevy tmavé Dr.Oetker na ozdobení
| dle potřeby: cukr krystal na ozdobení
Postup přípravy receptu Grapefruitové želé hvězdičky:
1. Grepovou šťávu smícháme ve vyšší nádobě s cukrem. Do malého hrnce dáme namočit do 1/4 l vody 2 bal. želatiny a necháme nabobtnat. Po nabobtnání zahřejeme želatinu dle návodu (ale pouze ve 1/4 l vody). Zahřátou želatinu dobře vmícháme ruční metlou do grepové šťávy. Nalijeme do pekáčku (nebo na dva hluboké talíře) a dáme ztuhnout do lednice na min. 2 hodiny.
2. Po ztuhnutí vykrájíme formičkou z želé hvězdičky. Polevu rozehřejeme podle návodu a nakreslíme přes želé čokoládové proužky. Polevu necháme ztuhnout. Hvězdičky opatrně vyjmeme a naaranžujeme na servírovací talířky.
TIP: Želé je možno krájet na kostičky, aby se zamezilo odpadu. Grapefruity je možné zaměnit pomeranči, v tomto případě použijeme pouze 2 lžíce cukru
Fotky receptu Grapefruitové želé hvězdičky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!