12 plátků vařeného hovězího masa
| 0,3 l vývaru
| 50 g másla
| 50 g mouky
| 1 cibule
| 100 g anglické slaniny
| 1 svazeček libovolného koření
| špetka soli
| špetka pepře
Postup přípravy receptu Gratinované hovězí maso:
Slaninu nakrájíme na kostičky a cibuli na čtvrtky. V malém kastrolku rozehřejeme slaninu, kterou spolu s cibulí necháme zezlátnout Obojí potom vyjmeme, přidáme máslo, zaprášíme moukou a za stálého míchání na ohni uděláme jíšku. Přilejeme najednou studený vývar a stále na ohni mícháme. Poté dáme zpět cibuli i slaninu, sůl, pepř a koření. Uvedeme opět za stálého míchání do varu a zvolna houstnoucí omáčku vaříme na velmi slabém plameni 15 minut.
Plátky masa naskládáme na dno gratinovací misky a přelijeme je prolisovanou omáčkou. Gratinujeme v horké, dobře předehřáté troubě 15 minut. Pokrm podáváme horký.
Fotky receptu Gratinované hovězí maso:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!