Postup přípravy receptu Grilovaná bageta:
Na středním ohni rozehřát olej. Přidat šalvěj a osmažit ji do křupava asi 1 min. Vyjmout ji a osušit na ubrousku. Přidat cibuli na stejnou pánve a smažit ji po 10 min. dozlatova a měkka. Sem tam zamíchat.
Nalít dovnitř ocet a přivést ho do varu. Zredukovat ho, až v podstatě zmizí. Osolit a opepřit a uschovat společně se šalvějí.
Smíchat hořčici a křen v misce. Odejmout 4 lžíce hořčice s křenem a smíchat je s česnekem., Worcestershire omáčkou a 1 lžící oleje. Potřít směs na hovězí a osolit a opepřit ho.
Předehřát gril v troubě, nebo zahradní gril a ogrilovat maso na všech stranách asi po 8 min. Přikrýt alobalem a grilovat dalších 15-20 min., nebo až je maso ¨rare¨- nepropečené (při chladnutí se ještě dopéká). Nechat maso odležet po 10 min, a potom ho nakrájet na tenké plátky.
Rozříznout bagetu napůl horizontálně a rozříznout každou půlku napůl vertikálně. Potřít bagetu zbytkem olivového oleje a ogrilovat ji po obou stranách asi 2 min. na každé.
Potřít bagetu zbytkem smíchané hořčice s křenem, přidat karamelizované (osmažené) cibule, hovězí a roketu. Přikrýt vrchní částí baget, přitlačit je dolů a podávat ozdobené lístky šalvějě.
P.S. Bageta se může připravit z hovězího, nebo vepřového pečeného masa koupeného. Takto ogrilované hovězí se výborně hodí na salát.