Vložil: | Medvidkaaa |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 80 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Grilované jazyky s hořčicí:
4 vepřové jazyky (po 250 g)
| 2 bobkové listy
| 2 kávové lžičky jalovce
| sůl
| 3 lžičky olivového oleje
| 3 lžičky ostré hořčice
| mletý černý pepř
Postup přípravy receptu Grilované jazyky s hořčicí:
Jazyky pečlivě opláchneme a vložíme do hrnce s dostatečným množstvím vody. Přidáme bobkové listy, kuličky jalovce a sůl. Jazyky přiklopíme a zvolna vaříme asi 60 minut. Pak je odstavíme a ve vývaru necháme zchladnout.
Jazyky necháme ve vývaru zchladnout, poté je vyjmeme z hrnce a osušíme. Oloupeme je a okrájíme z nich tučné části podjazyčí. Oloupané jazyky nakrájíme podélně na plátky silné si jeden a půl centimetru.
Olej rozmícháme s hořčicí na hladkou pastu. Směs opatrně osolíme a opepříme mletým černým pepřem. Plátky jazyků potřeme z obou stran hořčičnou pastou a na rozehřátém grilu je pečeme z obou stran asi 6 minut dozlatova. Podáváme s bagetou.
Fotky receptu Grilované jazyky s hořčicí:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!