Postup přípravy receptu Grilované kuře s jogurtem a římským kmínem na turecký způsob (tavuk izgara):
Nasucho opečeme semínka kmínu na pánvičce s pokličkou, dokud nezačnou vydávat aroma a pukat. Pak je nameleme v mlýnku na koření.
Namletý řecký kmín, česnek, cibuli, papriku a citronovou šťávu umixujeme v mixéru tak, aby se rozpustily. Pak přidáme jogurt a znovu rozmixujeme.
Kuřecí maso vložíme na pekáč nebo do pečicí misky, přelijeme marinádou tak aby byl pokrytý celý povrch masa, a necháme při pokojové teplotě alespoň dvě hodiny uležet. Případně můžeme maso nechat přes noc marinovat v lednici.
Předehřejeme gril a maso napícháme na jehly. Ochutíme solí a pepřem a grilujeme z každé strany asi 6 minut. Dozdobíme citronem a můžeme podávat.