Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 24.11. 2024
Dnes má svátek Emílie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Grilované mušle svatého Jakuba s chřestovou emulzí, pomerančovým máslem a pomerančovou pěnou

fotka Grilované mušle svatého Jakuba s chřestovou emulzí, pomerančovým máslem a pomerančovou pěnou
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 40 min
Hodnocení:  +++++++___
Počet hodnocení: 8

Použité suroviny receptu Grilované mušle svatého Jakuba s chřestovou emulzí, pomerančovým máslem a pomerančovou pěnou :

Chřestová Emulze:  | 250 g zeleného chřestu  | 100 ml plnotučného mléka  | 15 g Xanthan – Guar gum emulze  | 10 g másla  | Pěna:  | 250 ml pomerančové šťávy  | 10 ml citronové šťávy  | 0,75 g sójového lecitinu  | Pomerančové máslo:  | 60 ml pomerančové šťávy  | 50 g másla  | dle chuti: sůl  | Pečené mušle:  | 300 g jakubských mušlí  | 25 ml přepuštěného másla  | dle chuti: sůl, pepř a trochu citronové šťávy  | Ozdoba:  | 1 vanička červené řeřichy Affi lla

Postup přípravy receptu Grilované mušle svatého Jakuba s chřestovou emulzí, pomerančovým máslem a pomerančovou pěnou :

Chřestová Emulze:
Chřest opláchneme a nakrájíme na menší špalíky. Vložíme do hrnce, zalijeme mlékem, přidáme máslo, osolíme a vaříme, až chřest změkne. Přidáme X-G emulzi. Poté vše šleháme v mixeru asi 40 vteřin a přepasírujeme přes síto. Hotovou emulzi dochutíme solí a pepřem.

Pěna:
Vše smícháme a lehce zahřejeme. Poté směs mixujeme, dokud nenapění, a necháme chvíli odstát. Před podáváním odebereme ztuhlou pěnu.

Pomerančové máslo:
Pomerančovou šťávu svaříme zhruba na 1/8 původního objemu. Poté odstavíme a přidáme studené máslo. Ušleháme a dochutíme solí.

Pečené mušle:
Mušle osolíme, opepříme a opečeme na rozpálené pánvi do zlatohněda. Pokapeme citronovou šťávou a přidáme máslo, zakroužíme, ihned podáváme.

Ozdoba:
Do chřestové emulze ještě před podáváním vložíme blanšírovaný a následně na kolečka nakrájený zelený
chřest. Na střed talíře vložíme asi dvě lžíce takto připravené emulze. Na ni opečené jakubské mušle, kolem okraje emulze nalijeme tenkou linii pomerančového másla. Vedle mušlí položíme vrstvu pěny, aby je částečně překrývala, a ozdobíme affi llou. Affi lla má jemnou chuť čerstvého hrášku, která výborně doplní tento lehký chřestový pokrm.
K tomuto předkrmu se hodí plnější růžové víno, mladé, suché, s příjemnou ovocnou kyselinou, delší dochutí
a středně vysokým obsahem alkoholu.

Zdroj: www.ruzove.cz



Fotky receptu Grilované mušle svatého Jakuba s chřestovou emulzí, pomerančovým máslem a pomerančovou pěnou :

Grilované mušle svatého Jakuba s chřestovou emulzí, pomerančovým máslem a pomerančovou pěnou
Fotky vložil: Natural 
Hodnocení receptu Grilované mušle svatého Jakuba s
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles