Použité suroviny receptu Grilované uzené maso s květákem:
4 silnější plátky uzeného masa
| 1 velký květák, rozdělený na růžičky
| 100 ml zakysané smetany
| 90 g strouhaného čedaru či ementálu
| 1 lžíce hrubozrnné hořčice
Postup přípravy receptu Grilované uzené maso s květákem:
1. Rozpalte gril nebo troubu na maximum. Okraje uzeného nařízněte, aby se nekroutilo, položte ho na plech a pak deset minut opékejte z jedné strany; tučná část začne být křupavá. Mezitím uvařte květák doměkka (asi deset minut), sceďte a v míse promíchejte s hořčicí, smetanou a dvěma třetinami sýra.
2. Plátek otočte a pečte dalších deset minut. Pak maso poklaďte květákovou směsí, posypte sýrem a pět minut zapékejte, aby se na sýru objevily bubliny.
Jednoduchá omáčka
Když smícháte zakysanou smetanu se strouhaným sýrem, získáte jednoduchou náplň do zapečených těstovin nebo do lasagní.
Fotky receptu Grilované uzené maso s květákem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!