Postup přípravy receptu Grilovaný karbanátek:
Den před grilováním mleté maso promícháme se solí a pepřem a tuto masovou hmotu rozdělíme na 4 stejně velké porce, které vytvarujeme do karbanátků. Takto připravené karbanátky přikryjte mikrotenovou fólií a uložte do chladu.
Karbanátky grilujeme z každé strany 3 minuty pro krvavé karbanátky, 4 minuty pro středně propečené karbanátky a 5 minut dobře propečené karbanátky.
Housky položíme na gril řeznou stranou dolů a 1 minutu je prohříváme, dokud nezískají světle zlatavou barvu.Podáváme teplé. Náš tip:Karbanátkové obměny:
Bylinkový karbanátek - k masu přidáme 2 lžičky čerstvých tymiánových lístků nebo 1 lžičku sušeného tymiánu, 1 prolisovaný stroužek česneku a 1 lžičku posekané cibule.
Kořeněný karbanátek - k masu přidáme 1 lžičku tabaska, 1 lžíci worchestru a 1 lžičku krémové dijonské hořčice.