Použité suroviny receptu Grilovaný lilek se salsou caprese:
800 g lilku
| 4 stroužky česneku
| oregano
| mletá pálivá paprika
| sůl, pepř
| 320 g rajčat (velkých nebo cherry)
| 150 g čerstvé mozzarelly
| čerstvá bazalka
| 1 ks citron
| 2 dcl olivového oleje
| 160 g brokolice
| 160 g karotky
| cukr nebo med
| tatarská omáčka Hellmanns s česnekem
Postup přípravy receptu Grilovaný lilek se salsou caprese:
Lilek podélně nakrájejte na plátky, lehce potřete drceným česnekem, oregánem a paprikou, osolte, opepřete a ogrilujte. Rajčata a mozzarellu nakrájejte na malé kostičky, přidejte nasekanou bazalku, trochu citrónové šťávy a olivového oleje a dochuťte solí nebo kořením podle chuti. Brokolici a karotku povařte v osolené vodě s trochou cukru nebo medu pro zvýraznění chuti. Na talíř naaranžujte plátky grilovaného lilku a přidejte salsu z rajčat a mozzarelly, vařenou zeleninu a Tatarskou omáčku Hellmann´s s příchutí česneku.
Fotky receptu Grilovaný lilek se salsou caprese:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!