Použité suroviny receptu Grilovaný vepřový řízek se sýrem:
4 plátky vepřová kýta nebo krkovice
| 15 dkg plátkový sýr nejlépe ementál
| 2 lžíce slunečnicového oleje
| 2 snítky zelené petržele
| dle chuti sůl
| dle chuti pepř
| dle chuti tatarská omáčka
| 4 ks rajčete
| 1 ks cibule
Postup přípravy receptu Grilovaný vepřový řízek se sýrem:
Maso omyjeme, osušíme. Vložíme do mikrotenového sáčku vždy po jednom plátku a naklepeme. Poté každý po obou stranách osolíme, opepříme a potřeme olejem. Necháme odležet tak hodinku v chladnu. Poté je grilujeme 4 - 5 minut po každé straně. Na opečené maso položíme plátek sýra (menšího než je je řízek) a stranu se sýrem ještě jednou grilujeme do doby, než se sýr začne roztékat a zlátnout. Hotové řízky podáváme s brambory, posypanými zelenou petrželí. Jako přílohu podáváme tatarskou omáčku, rajčata pokrájená na měsíčky a půlkolečka cibule(cibuli překrojíme na polovinu a z ní nakrájené tenké plátky).
Fotky receptu Grilovaný vepřový řízek se sýrem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!