Postup přípravy receptu Gruzínské čebureky:
Hladkou mouku, smetanu, droždí, vejce a lžíci oleje zpracujeme v hladké a vláčné těsto. Těsto dáme vykynout.
Zatím si připravíme náplň. Cibule očistíme a nakrájíme nadrobno. V pánvi rozehřejeme olej a polovinu cibule orestujeme dozlatova. Přidáme ji do mletého masa. Nejčastěji používám vepřovou plec, kterou si umelu. Do masa přidáme i syrovou cibuli, saturejku a podle chuti sůl a pepř. Rukama maso důkladně propracujeme.
Těsto rozválíme a vykrajujeme větší kolečka. Do poloviny koleček dáme masovou směs, kolečka přehneme napůl a slepíme okraje. Když máme vše hotové, rozpálíme na pánvi větší množství oleje a gruzínské čebureky opečeme z obou stran, aby těsto křupalo a maso se propeklo.
Gruzínské čebureky podáváme teplé i studené.