Postup přípravy receptu Guláš Buranija:
Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na rozehřátém sádle, poprášíme mletou paprikou, hned zalijeme trochou vývaru a uvedeme do varu. Přidáme maso nakrájíme na stejně velké kostky, rajčatový protlak a rozetřený česnek. Osolíme, opepříme a pod pokličkou dusíme na malém plaménku za občasného zamíchání a podle potřeby podlévání vývarem doměkka. Nakonec guláš dochutíme rozetřeným česnekem, mletým pepřem, případně osolíme a zahustíme solamylem, nebo raději hladkou moukou, rozmíchanou v troše studené vody. Očištěné fazolky podusíme v mírně osolené vodě doměkka. Pak je přecedíme a po odkapání orestujeme na oleji. Při servírování jimi obložíme porce guláše, urovnané na jednotlivých talířích. Guláš na talířích na závěr přelijeme kysanou smetanou a podáváme s chlebem.