Vložil: | Delli |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 170 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 6 |
|
|
Použité suroviny receptu Guláš s bramborovou krustou:
1 lžíce olivového oleje
| 500g hovězí kližky nebo zadního hovězího, pokrájeného na kostky
| 1 větší cibule, nakrájená
| 250g žampionů, nakrájených na plátky
| 1 lžíce rajčatového pyré (nebo protlaku)
| 1 lžíce mouky
| 100ml suchého červeného vína
| 200ml l horkého hovězího vývaru (může být i z kostky)
| 350g brambor, oloupaných
| 25g másla
| sůl a pepř, čerstvě mletý
Postup přípravy receptu Guláš s bramborovou krustou:
1. Připravte základ
V nepřilnavém kastrolu rozpalte olej. Přidejte hovězí, trochu stáhněte oheň a za stálého promíchávání opékejte, až se maso zatáhne a zhnědne. Potom ho vyjměte a nechte v teple stranou. Do kastrolu vsypte cibuli a smažte ji, dokud nezačne měknout; trvá to zhruba sedm minut. Pak přihoďte žampiony a další tři minuty smažte, aby krásně zezlátly. Vmíchejte rajčatové pyré i mouku a ještě minutku duste. Přilijte víno i vývar a přiveďte k varu.
2. Nechte to bublat
Maso vraťte do kastrolu a nepřikryté vařte na nejnižším plameni asi dvě hodiny, ať je hovězí opravdu měkké a křehké. Pokud je potřeba, dolévejte horkou vodu a občas promíchněte, aby se směs nepřichytávala ke dnu. Potom obsah kastrolu přesuňte do zapékací mísy.
3. Dejte tomu korunu
Rozpalte troubu na 190°C. Brambory povařte v osolené vodě jen do poloměkka (mělo by stačit přibližně deset minut). Poté je nahrubo nastrouhejte, posypte jimi maso, poklaďte kousky másla a asi půl hodiny zapékejte, aby byly brambory pěkně křupav
Fotky receptu Guláš s bramborovou krustou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!