1 kg vepřového masa - plec
| 5 stoužků česneku
| 3 ks (větší) cibule
| 2 kostky masoxu
| 3 lžičky gulášového koření
| 2 lžičky mleté papriky
| 2 ks (nebo půl lžičky) feferonky nebo chili
| 3 lžíce solamyl
| 1 lžička pepř
| 0.75 l voda
Postup přípravy receptu Guláš v troubě :
Cibuli a česnek očistíme. Cibuli nasekáme nahrubo, česnek najemno. Vepřovou plec podle potřeby očistíme a nakrájíme na kostky.
Vodu přivedeme k varu, přidáme masox a připravíme vývar, který necháme částečně vychladnout. Vepřovou plec důkladně smícháme s cibulí, česnekem, solamylem a všemi ostatními ingrediencemi.
Troubu předehřejeme na 250 °C. Směs dáme do pekáčku a ten důkladně zakryjeme alobalem. Pekáč s gulášem vložíme do trouby. Bez dolévání a míchání jej dusíme asi 90 minut. Během dušení ani neodkrýváme alobal.
Guláš bez míchání podáváme s přílohou podle chuti. Vhodné jsou jak knedlíky, tak těstoviny, ale i rýže.
Fotky receptu Guláš v troubě :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!