Z bůčku odkrojíme nejtučnější část a nakrájíme na drobné kostičky. Zbytek bůčku a maso pokrájíme na stejně velké kostky.
Malé kostičky tučného zpěníme na trošce oleje, přidáme pokrájenou cibuli a společně osmažíme. Přidáme maso, osmahneme, osolíme, opepříme, přidáme koření. Guláš zalijeme vodou a dusíme doměkka. Kostky bůčku opečeme na pánvi. Přidáme k téměř měkkému masu a společně dusíme dál.
Fazole scedíme a propláchneme. Společně s obsahem plechovky rajčat je přidáme do hrnce a necháme přejít varem. V půl až tři čtvrtě hrnku vody rozmícháme mouku vlijeme do guláše a povaříme. Nakonec guláš z bůčku dochutíme solí a chilli omáčkou.
Na talíři zdobíme guláš z bůčku kolečky cibule a sterilované okurky. Guláš z bůčku podáváme s knedlíkem nebo chlebem.
Fotky receptu Guláš z bůčku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!