Vložil: | Estrellka |
Porcí: | 2 |
Doba přípravy: | 50 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 5 |
|
|
Použité suroviny receptu Guláš z podkostecké hájovny:
0,3 kg zadního hovězího
| 40 g vepřového sádla
| 60 g cibule
| 10 g česneku
| 0,2 g mletého pepře
| 20 g hladké mouky
| 6 g soli
| 20 g rajčatového protlaku
| 3 g mleté papriky
| 60 g slaniny
| 50 g pařížského salámu
| 100 g žampionů
| 60 g kapie
Postup přípravy receptu Guláš z podkostecké hájovny:
Hovězí maso očistíme, opereme a nakrájíme na stejnoměrné kostky. Na 2/3 sádla usmažíme cibulku (také asi 2/3) s kmínem do zlatova, přimícháme poloviční dávku papriky a na tento základ vložíme připravené maso. Při častém míchání rychle podusíme ve vlastní šťávě. Potom přidáme pepř, sůl a rajský protlak a pod pokličkou dusíme doměkka. Přidáváme po částech podle potřeby horkou vodu. Když je maso ještě trochu tuhé, necháme základ vydusit až do tuku. Přidáme mouku a restujeme asi 5 minut. Potom zalijeme horkou vodou tolik, aby omáčka byla řidší. Přidáme utřený česnek a necháme zvolna vařit, až je maso úplně měkké. Ve zvláštním kastrole zatím rozpustíme zbytek sádla, přidáme nahrubo nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájenou slaninu, salám (klobásu) a na plátky pokrájené žampióny (nebo jiné houby) a kapie. Trochou papriky zasypeme a všechno orestujeme. Takto připravenou vložku dáme nakonec do guláše a ještě všechno převaříme. Příloha: brambory, knedlík nebo chléb.
Fotky receptu Guláš z podkostecké hájovny:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!