800 g pštrosího masa
| 3 cibule
| 2 lžičky mleté papriky
| špetka mletého kmínu
| 1/2 l hovězího vývaru
| olej
| 2 lžíce hladké mouky
| sůl a pepř
Postup přípravy receptu Guláš ze pštrosího masa:
Připravíme si vývar z kostky. Maso /kližku/ odblaníme a nakrájíme na přiměřené kousky. Cibuli nadrobno nasekáme. V kastrolu rozehřejeme 2-3 lžíce oleje nebo vepř. sádla, nasekanou cibuli v něm osmažíme do zesklovatění. Na pánvi orestujeme maso na lžíci oleje, když je maso osmažené přidáme mletou papriku a mletý kmín a podlijeme asi 2 lžícemi vývaru, necháme přejít varem. Pak maso přendáme i se vzniklou šťávou do kastrolu k cibuli a zalijeme vodou, aby hladina byla zároveň s masem a dusíme doměkka.
Paprikový lusk nakrájíme na proužky a přidáme k masu a ještě asi 10 minut podusíme. Směs podle potřeby zalijeme vývarem a zahustíme hladkou moukou. Dochutíme solí a pepřem.
Fotky receptu Guláš ze pštrosího masa:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!