Postup přípravy receptu Gyros s jogurtovou omáčkou :
Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na krátké a úzké proužky. Pak oloupeme stroužek česneku a nasekáme ho velmi nadrobno. V míse jej promícháme s mletou paprikou, dobromyslí, cayenským pepřem,kmínem a solí. Zalijeme olejem, vmícháme proužky masa a necháme nejméně 2 hodiny v chladnu odležet. Mezitím oloupeme cibuli,rozpůlíme ji a pokrájíme na plátky. Papriky opereme, osušíme a pokrájíme na nudličky. Z očištěných žampionů nakrájíme tenké plátky. Rozehřejememe pánev a nasucho, bez přidání oleje, na ní za stálého míchání zprudka opečeme maso. Vyjmememe je z pánve, do které vzápětí vsypeme pokrájenou zeleninu. Osmahneme ji ze všech stran a směs v ní necháme asi 10 minut podusit. Poté přidáme opečené proužky masa, vše dobře promícháme a dochutíme solí a bílým pepřem. Nakonec si připravíme omáčku. Zbylý česnek utřeme se solí, pažitku opereme a nadrobno nasekáme. Jogurt smícháme se zakysanou smetanou, vmícháme česnek a asi 2/3 připraveného množství pažitky. Osolíme, opepříme a přendáme do misky, navrch ozdobíme zbytkem sekané pažitky. K hotovému gyrosu podáváme bagety, pečivo, bílý kukuřičný nebo toastový chléb.