Postup přípravy receptu Hašé z kuřecích krků se žampióny:
Na oleji osmažíme jednu nakrájenou posolenou cibuli do zlatova. Vložíme dobře omyté kuřecí krky, posypeme grilovacím kořením, pepřem a vegetou a prorestujeme. Zalejeme vařícím vývarem nebo vodou a dusíme pod pokličkou asi 40 min. Nakládané žampióny přecedíme a necháme na sítku okapat. Na rozhřátém sádle zpěníme druhou nakrájenou cibuli, zasypeme lžící mouky, vložíme scezené žampióny, trochu prorestujeme, zalejeme mlékem a mimo vařič dobře rozmícháme. Vrátíme na vařič, bešamel začne houstnout, dolejeme částí šťávy z dušených krků a promícháme a povaříme. Obereme všechno maso z krků, větší kousky pokrájíme, vložíme zpět do šťávy, krátce povaříme a přilejeme bešamel se žampióny. Podle potřeby zředíme vývarem, přidáme lžičku dijonské hořčice a citronové šťávy a ještě chvilku povaříme. Dochutíme pepřem a solí. Komu se nelíbí "pajšlová" barva, přidá během dušení trochu kurkumy na obarvení.