Postup přípravy receptu Havajské závitky s brusinkami:
Papriku omyjeme, rozpůlíme, očistíme a nakrájíme na malé kostičky. Podusíme je na 1 lžíci rozehřátého másla. Přidáme rýži, krátce podusíme a přilijeme 300 ml zeleninového vývaru. Zvolna vaříme asi 20 minut. Krůtí řízky omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a ochutíme mletou paprikou. Plátky ementálu a vařené šunky přepůlíme. Řízky potřeme brusinkovou marmeládou a obložíme vždy 1 plátkem sýra a šunky. Ananas dáme okapat a nakrájíme na co nejdrobnější kostičky, které rozdělíme na řízky. Estragon opereme, vodu setřeme a lístky otrháme. Polovinu rozdělíme na řízky. Zavineme je a sepneme špejlí.
V pekáči rozehřejeme zbývající máslo a závitky na něm ze všech stran přibližně 6 minut opékáme. Přilijeme zbývající vývar a sherry. Zvolna dusíme asi 10 minut při mírné teplotě. Závitky vyjmeme a uchováme horké. Rýži scedíme a smícháme s pažitkou. Kompotované brusinky dáme okapat a prohřejeme v omáčce. Přimícháme 3 lžíce zakysané smetany, podle chuti osolíme a opepříme. Havajské závitky, rýži a omáčku upravíme na 4 nahřáté talíře. Podáváme posypané zbývajícími estragonovými lístky.