Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 24.11. 2024
Dnes má svátek Emílie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Havířská kachna

fotka Havířská kachna
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 180 min
Hodnocení:  ++++++++++
Počet hodnocení: 4

Použité suroviny receptu Havířská kachna:

1 kachna  | 1/2 lžičky sůl  | 1/2 lžičky kmín  | 3 lžíce med  | 3 lžíce ocet  | 30 dkg bůček  | 2 housky  | 3 jablka  | 3 cibule  | 3 plátky anglické  | 3 lžíce olej  | 1/2 lžičky mletá paprika  | 1 menší knedlík  | 1 brambor. knedlík  | 1 menší hlávka červené zelí  | 1 hlavička česnek  | 1/2 hrnku mléka  | trocha strouhanky

Postup přípravy receptu Havířská kachna:

Kachnu necháme téměř rozmrazit, pak vnitřek vymažeme olejem, ve kterém jsou vymačkané 3 stroučky česneku. Připravíme si na naplnění mletý libový bůček a 2 housky, dochutíme solí a vymačkaným česnekem, zahustíme troškou strouhanky. Kachnu namažeme zvenčí olejem, ve kterém rozpustíme papriku, posypeme kmínem. Poklademe plátky jablek a cibule a dáme péct. Podléváme, celkem pečeme cca 3 hodiny. Asi 1/2 hodinu před dokončením sundáme jablka a cibuli, v misce rozmícháme ocet a med a potřeme kachnu. Vytvoří se voňavá kůrčička. Udusíme červené zelí a jako přílohu použijeme knedlík, můžeme i více druhů. Porcujeme dle chuti porci kachny i nádivky.


Fotky receptu Havířská kachna:

Havířská kachna
Fotky vložil: bertice 
Hodnocení receptu Havířská kachna
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !