Použité suroviny receptu Kořeněné hovězí rolády se slaninou a sýrem, v jemné omáčce s aromatickou šalotkou a lahodným červeným vínem:
4 hovězí rolády
| sůl
| pepř
| 100 g čerstvého sýra
| 4 plátky slaniny
| 4 lžičky pesta
| 250 g šalotky
| 3 lžíce přepuštěného másla
| 200 ml vývaru
| 250 ml červeného vína (nebo vývaru)
| 1 bobkový list
| 2 lžíce tmavé omáčkové jíšky
Postup přípravy receptu Kořeněné hovězí rolády se slaninou a sýrem, v jemné omáčce s aromatickou šalotkou a lahodným červeným vínem:
Rolády osolíme, opepříme a potřeme sýrem. Obložíme slaninou a potřeme pestem. Zarolujeme a upevníme párátky. Šalotky oloupeme a rozpůlíme. Rolády opečeme v širším hrnci na rozehřátém másle zprudka ze všech stran a vyjmeme. Ve výpeku podusíme šalotku, zalijeme vývarem a vínem (popř. jen vývarem). Přidáme bobkový list a rolády. Vaříme 60-70 minut pod pokličkou. Rolády vyjmeme, omáčku zahustíme jíškou a dochutíme. Podáváme s opečenými bramborami.
Fotky receptu Kořeněné hovězí rolády se slaninou a sýrem, v jemné omáčce s aromatickou šalotkou a lahodným červeným vínem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!