Postup přípravy receptu Hejkyho zapečené noky:
Dáme vařit 2 litry vody, do které přidáme 1 polévkovou lžíci soli a 2 lžíce oleje. Do vroucí vody vsypeme 500 g chlazených bramborových noků. Jakmile vyplavou na povrch, okamžitě je scedíme, propláchneme studenou vodu a promícháme se lžící oleje.
Opláchnutá kuřecí prsíčka nakrájíme na menší kousky, které promícháme s vrchovatou lžící směsi koření „Salát pikant“. Na pánev dáme 5 lžic oleje a maso ze všech stran opečeme.
Nastrouháme nahrubo 100 gramů nivy a 100 gramů eidamu a promícháme. V míse smícháme osmahnuté maso, vařené noky a 2/3 nastrouhaného sýra. Tuto směs přendáme do pekáčku, zasypeme zbylým strouhaným sýrem a zalijeme 100 ml smetany na šlehání.
Zapékáme v troubě 15 minut při teplotě 200 °C, nebo 5 minut v mikrovlnné troubě.
I doma se můžeme inspirovat italskými restauracemi a podávat toto voňavé jídlo rovnou ze zapékacích misek ozdobené kouskem čerstvého salátu a rajského jablíčka.