Použité suroviny receptu Hlávkový salát s chřestem:
1 hlávku zeleného hlávkového salátu
| půl hlávky červeného hlávkového salátu
| 250 g čerstvého chřestu
| Zálivka:
| 3 lžíce olivového oleje
| 1 lžíce čerstvé citrónové šťávy
| půl malé lžičky francouzké hořtice
| 1 stroužek česneku
| dle chuti: čerstvě pomletý černý pepř a sůl
Postup přípravy receptu Hlávkový salát s chřestem:
Konce chřestu odkrojíme a oloupeme ho. Vaříme jej v osolené vodě do měkka 5 minut. Chřest můžeme také vařit v páře. Necháme vychladit a nakrájíme na kousky. Do salátové mísy nakrájíme na nudle omytý a suchý hlávkový salát, přisypeme vychladlý chřest a promícháme se zálivkou, kterou si připravíme smícháním olivového oleje, citrónové šťávy, francouzské hořtice, pepře, soli a stroužku česneku, který nahrubo rozdrtíme. Vymícháme s ostatními surovinami. Česnek z hotové zálivky odstraníme. Necháme odležet a podáváme.
Fotky receptu Hlávkový salát s chřestem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!