Postup přípravy receptu Hlávkový salát s rokfórovou zálivkou:
Hlávkový salát očistíme, opereme, osušíme a natrháme na kousky velikosti sousta. Čekankový puk rozpůlíme, vyřízneme košťál a rozebereme na listy, které opereme a osušíme. Oloupanou cibuli nakrájíme na tenká kolečka. Mrkev omyjeme, očistíme, oloupeme a nakrájíme na plátky. Papriky omyjeme, očistíme, vyřízneme semeníky a lusky nakrájíme na nudličky. Rajčata omyjeme, očistíme a rozkrájíme na osminky. Červenou ředkev nahrubo nastrouháme. Na čtyři talíře upravíme nejprve hlávkový salát a čekanku, pak ostatní připravené přísady, navrch poklademe olivy bez pecky. Na zálivku promícháme vidličkou rozmačkaný rokfór s jogurtem, octem, hořčicí a cukrem, osolíme a opepříme. Potom vmícháme opranou, osušenou a posekanou petrželku. Zálivku rozdělíme na salát, případně pokapeme citronovým olejem. Podáváme s celozrnným chlebem.