Použité suroviny receptu Hlemýždi smažení na jehle:
60 ks hlemýžďů
| 200 g olej
| 2 ks vejce
| pepř černý
| bobkový list
| nové koření celé
| jalovec
| 75 g mouka polohrubá
| 75 g mouka hladká
| 80 g víno bílé
| 300 g slaniny
| víno
Postup přípravy receptu Hlemýždi smažení na jehle:
Hlemýždě osolíme, okořeníme a střídavě napichujeme spolu s
plátky slaniny na jehlu. Poté obalíme v hladké mouce a namočíme
do těstíčka udělaného z vína, vajec, soli, polohrubé mouky a
malého množství oleje. Dále v nahřátém oleji zvolna smažíme do
zlatova.
Jednotlivé porce doplníme výsečí z citronu.
Podáváme bez přílohy.
Fotky receptu Hlemýždi smažení na jehle:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!