Postup přípravy receptu Holoubata s omáčkou Paradis:
Holoubata uvnitř i na povrchu osolíme a opepříme. Na dno pekáče dáme na kolečka nakrájenou karotku, na kostky nakrájený celer a na drobno nakrájenou cibuli. Na tento podklad položíme holoubata, polejeme je rozpuštěným máslem, podlejeme trochou vývaru a za občasného podlévání dalším vývarem a polévání vypečenou šťávou pečeme do měkka. Mezitím si připravíme omáčku:
z másla a mouky připravíme světlou jíšku a za stálého míchání ji ředíme vývarem. Přidáme víno, rybízové želé a vaříme na hustou hladkou omáčku. Nakonec do ní přidáme hrozny a na plátky nakrájeného lanýže. Holoubata nakrájíme na porce, naskládáme do zapékací nádoby, polejeme připraveou omáčkou a asi čtvrt hodiny zapékáme.
Fotky receptu Holoubata s omáčkou Paradis:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!