Postup přípravy receptu Holoubě s mysliveckou nádivkou:
Oplachnuté holoubě - nejlépe masného typu - osolíme vně i uvnitř, pod kůži na prsou vetkneme plátek anglické slaniny, připravíme nádivku - holubí játýrka a srdíčko rozsekáme na kousky smícháme s vajíčkem, s kouskem petrželové nati a zelené nati cibulky sečka, dva plátky anglické slaniny nakrájíme na kostičky, osolíme, přidáme kmín a vše řádně zamícháme, vzniklou směs zahustíme strouhankou.
Touto směsí naplníme břišní část a otvor dle možnosti zašijeme či spíchneme párátkem, část hmoty vpravíme do prostoru volete, kde prsty opatrně oddělíme část kůže na prsou a rovněž zašijeme, povrch lehce okmínujeme. Pečeme při 150 stupních - na másle, do pekáčku dáme 2 ks bobkového listu a 1 ks nového koření. Holoubě má velice jemné maso a tak doba pečení je cca 0,5 hod.