Postup přípravy receptu Houbařské špízy:
Připravíme si jednoduchou marinádu ze 100 ml oleje a 2 lžic směsi koření „Kuře Marengo“. Kuřecí maso nakrájíme na kostky (4 – 5 cm) a promícháme s větší částí marinády (něco si necháme na potírání celých špízů). Maso necháme v chladu odležet alespoň 2 hodiny a mezitím si připravíme gril a očistíme žampióny.
Na špízy použijeme menší, ještě zavřené žampióny (přibližně stejně velké jako kousky masa, které jsme si nakrájeli). Odřízneme nohu, oloupeme hlavičku a napichujeme na jehlu střídavě s masem. Žampióny také potřeme marinádou a můžeme grilovat přibližně 10 až 15 minut za občasného otáčení. Pokud nám zbyly větší žampióny, můžeme je upéci na grilu samotné. Opět odřízneme nohu, oloupeme hlavu, potřeme marinádou a pečeme přibližně 5 minut z obou stran. Místo žampiónů jsou výborné i pravé hříbky, nebo jiné pevné houby (hříbky můžeme dát celé, včetně nohy).