8 Žampionů s velkými kloboučky
| 4 křepelčí vejce
| dle chuti strouhaný sýr (parmezán, čedar, vyzrálý kozí sýr...)
| trochu pažitky
| špetka soli a pepře
Postup přípravy receptu Houbová oka:
Žampiony zbavte noh, kloboučky umyjte pod tekoucí vodou a povařte asi 5 minut ve slané vodě. Nechte vychladnout. Do každého kloboučku rozklepněte jedno křepelčí vejce, okořeňte, posypejte sýrem a nadrobno nakrájenou pažitkou.
Dejte zapéct do trouby.
Podávejte teplé.
Tip: Pokud budete houbová oka podávat s vařeným bramborem či bramborovou kaší, máte hlavní jídlo. Nohy upotřebíte například do polévky.
Fotky receptu Houbová oka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!