Použité suroviny receptu Tymiánový chléb na špízu:
dle chuti: tymián
| 1 stroužek česneku
| 150 g hladké mouky
| 1 lžička prášku do pečiva
| 4 lžíce olivového oleje
| 100 ml mléka
| 1 špetka soli
| dle chuti: pepř
Postup přípravy receptu Tymiánový chléb na špízu:
Česnek oloupeme a rozmačkáme. V míse promícháme tymián, česnek, mouku a prášek do pečiva. Osolíme a opepříme. Do moučné směsi vidličkou vmícháme olej. Pomalu za stálého míchání přidáváme mléko.
Vál poprášíme moukou a těsto na něm hněteme tak dlouho, dokud není hladké a vláčné, rukama ho rozdělíme na 4 díly. Z každého vyválíme váleček dlouhý 25cm a spirálovitě jej omotáme kolem kovového špízu. Grilujeme asi 25 minut, často obracíme.
Fotky receptu Tymiánový chléb na špízu:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!