200 g čerstvých hub (buďto hříbků, kozáků nebo žampionů)
| 300 g vepřového libového masa
| špetku soli, pepře
| 2 lžíce oleje
| 2 stroužky česneku
| 1 cibuli
| 2 lžíce rajčatového sladkého kečupu
| 1 chlebíčkovou veku
| 3 lžíce tuku na smažení
| 1 kapii
Postup přípravy receptu Houbové toasty:
Očištěné houby nakrájíma na tenké plátky. Maso nakrájíme na kratší nudličky, osolíme a opepříme dle chuti a po všech stranách na rozehřátém tuku zprudka opečeme. Přidáme houby, nastrouhaný nebo prolisovaný česnek, na kolečka nakrájenou cibuli a společně dusíme doměkka. Podle potřeby nepatrně podléváme vývarem. Před koncem dušení přidáme kečup. Mezitím si nakrájíme veku na plátky, které po obou stranách opečeme na tuku. Potřeme je připravenou směsí masa s houbami a ozdobíme nakrájenou kapií. Klidně místo vepřového masa můžeme použít maso mleté.
Fotky receptu Houbové toasty:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!