Použité suroviny receptu Houbový salát na bakonyský způsob:
320 g houby
| 5 cl olej
| 50 g cibule
| 10 g sůl
| 2 g mletý pepř
| 5 g červená paprika
| 100 g paprikové lusky
| 100 g rajčata
| 1 dl kyselá smetana
| 1/2 hlávky hlávkový salát
Postup přípravy receptu Houbový salát na bakonyský způsob:
Houby očistit, omýt a pokrájet na kolečka. Na pánvi nebo ve větším hrnci rozehřát olej a nechat drobně nakrájenou cibulku zesklovatět. Přidat houby a zprudka je za častého míchání osmahnout. Okořenit solí, mletým pepřem a červenou paprikou. Když jsou houby měkké, přidat na kostičky pokrájené nepálivé paprikové lusky a po 1-2 minutách oloupaná, rovněž na kostičky pokrájená rajčata. Všechny přísady pak promíchat jen potřesením hrnce. Mícháním vařečkou by utrpěl vzhled pokrmu, především salát. Nakonec přidat kyselou smetanu a vše ještě asi 2-3 minuty dusit. Poté odebrat z plotny a nechat vychladnout. Houbový salát navršit na pěkné listy hlávkového salátu a vršek ozdobit plátky rajčete a zelené papriky.
Fotky receptu Houbový salát na bakonyský způsob:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!