menší kloboučky žampiónů, hříbků i křemenáčů
| rohlíky
| drůbeží nebo telecí játra
| sůl
| mletý pepř
| olej
Postup přípravy receptu Houbový šašlik:
Kloboučky hub očistíme. Žampiónové kloboučky navíc ještě sloupneme. Rohlíky nakrájíme na plátky tlusté asi 3/4 cm. Játra nakrájíme na plátky tlusté asi 1/2 cm, ve stejné velikosti plátků rohlíků a kloboučků hub. Pak kloboučky hub, plátky rohlíků a jater střídavě napichujeme na rožňovou jehlu nebo na špejli, osolíme, opepříme a v rozehřátém oleji 6 minut pečeme. Pečeme-li je na grilu pak je občas při pečení potíráme olejem. Příloha: opečené nebo smažené brambory, kečup anebo salát ze syrové zeleniny. Pro 1 osobu počítáme 2 šašliky.
Fotky receptu Houbový šašlik:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!