Použité suroviny receptu Houby vařené s vejci po staročesku:
500 g čerstvých hub (klouzky, křemenáče, lišky nebo houby ve směsi
| 2 větší cibule
| 700 g slaniny
| kmín
| 3 zrnka drceného jalovce
| sůl
| 4 vejce
Postup přípravy receptu Houby vařené s vejci po staročesku:
Houby rozkrojíme, menší ponecháme vcelku a v vodě je asi 15 až 20 minut vaříme. Uvařené houby scedíme a nadrobno pokrájíme (vývar z hub použijeme k přípravě polévky nebo omáčky). Slaninu nakrájíme na kostičky a v kastrole ji trochu rozškvaříme, pak v ní zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme pokrájené houby, koření a směs osmažíme. Po vysmahnutí šťávy zalijeme houby rozkvedlanými vejci, osolíme a mícháme tak dlouho, až vejce ztuhnou. Hotový pokrm posypeme jemné rozsekanou petrželkou. Příloha: vařené brambory a salát.
Fotky receptu Houby vařené s vejci po staročesku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!