Postup přípravy receptu Houskové knedlíky s droždím:
Mouku nasypeme do mísy, osolíme, rozdrobíme do ní kousek droždí, přidáme vejce a sodovku. Vařečkou zpracováváme těsto, do kterého po chvíli zapracujeme rohlíky. Vyklopíme z mísy a ještě řádně rukama vypracujeme. Těsto vypadá tužší, ale to je v pořádku.
Vrátíme do mísy, přikryjeme folií a necháme 30 minut odpočinout.
Těsto rozdělíme na 2 díly, vytvoříme, a to je velmi důležité, nejdříve koule, které z vrchu ohlazujeme dlaněmi tak dlouho, až nemají žádné prasklinky. Pak teprve vyválíme dva knedlíky a vaříme v osolené vodě 20 minut. Po 10 minutách obrátíme.
Po uvaření hned párkrát propíchneme a krájíme nití!
Tyhle knedlíky se mi povedly hned napoprvé a jiné už nedělám. Do těsta také strouhám najemno 1 mrkev a trošku petrželky, pak jsou v plátcích jemné oranžové nitky, s tou zelenou to vypadá moc hezky a obyčejný knedlík je ihned povýšen na mezinárodní úroveň.
Knedlíky jsou něco mezi kynutými a s práškem.
Když je chceme mít ještě lepší, rohlíky osmahneme na kousku másla.
Fotky receptu Houskové knedlíky s droždím:
Fotky vložil: smudlinek,Mangovka,katkina,piskotik,Marci7