Postup přípravy receptu Houskové knedlíky s uzeným bůčkem:
Bůček uvaříme doměkka, necháme vychladnout a nakrájíme ho na malé kostičky. Veku nakrájíme také na kostičky a necháme v troubě na plechu vyschnout.
V hluboké míse zalijeme mlékem bůček a housku, přidáme vejce a osolíme. Necháme asi 5 minut odstát, nemícháme. Během odpočívání surovin v míse nakrájíme slaninu na kostičky, rozškvaříme, jak jsme zvyklí (rozškvařuji hodně, na malé plameni, dávám pozor - nebezpečí přepálení). A dáme také vařit ve velkém hrnci osolenou vodu. V míse nyní, než začne voda vařit, vmícháme mléko a přidáme mouku, připravíme tuhé těsto. Tvoříme kulaté knedlíky, které dáme do vařící vody a ihned je zamícháme, aby se nepřichytily ke dnu. Vaříme asi 12 minut a vyjmeme. Každý knedlík propíchneme špejlí. Během vaření očistíme cibuli a nakrájíme ji nahrubo. Pak ji na sádle osmahneme dozlatova. Knedlíky polejeme osmahnutou cibulkou a doplňujeme syrovým kysaným zelím.