Postup přípravy receptu Houskové kynuté knedlíky:
Droždí v malé misce smíchejte s cukrem, během pár minut se dostanete až do stádia tekuté kašičky. Přidejte 2 lžičky vlažné vody, lžičku mouky, promíchejte a nechte asi 5 minut kvasek. Do větší misky nasypte mouku a v jejím prostředku nedbale vytvořte důlek. Do něj nalíjte napěněný kvásek, přidejte vajčko, olej a vařečkou začněte do středu promíchávat s moukou. Přidejte sůl a polovinu vody a znovu promíchejte. Nakonec přilíjte i zbývajcí vodu, vypracujte těsto, a připravte se na hnětení. Nyní v vařečkou opisujte pomyslné svislé kružnice. Tímto způsobem pracujte 10 minut. Rohlík nakrájejte na kostičky o velikosti 1 cm a dobře jej zpracujte do těsta. Nechte přikryté utěrkou 1 hodinu kynout. Po vykynutí posypte moukou pracovní plochu a vyklopte na ni těsto z mísy. Lehce ho prohněťte a udělejte z něj dlouhou kouli. Z koule zformujte váleček a nechte ho na pomoučněné ploše ještě 30 mnut kynout. Do velkého hrnce napusťte vodu do 2 cm, vložte do něj pařák na knedlíky, přikryjte poklicí a přiveďte k varu. Jakmile voda začne vařit, opatrně pařák vložte složenou utěrkou a na ni položte knedlíkouvou šišku. Zakryjte poklicí a vařte poměrně silným varem 30 min. Odstavte hrnec s plotýnky, počkejte, než ustane var a opatrně s pomocí velké lžíce přendejte knedlík na prkénko. Ihned ho na několika místech propíchněte vidličkou a nechte chvíli odpařit.
Fotky receptu Houskové kynuté knedlíky:
Fotky vložil: martikam,Mangovka,Marci7,evr5,alenab