Vložil: | MartinaT |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 8 |
|
|
Použité suroviny receptu Hovězí biftek s hořčičnou krustou:
4 plátky ze střední části hovězí svíčkové asi 4 cm vysoké
| 4 lžíce olivového oleje
| čerstvě mletý nebo drcený pepř
| sůl
| 125 g anglické slaniny na kostičky
| 2 jarní cibulky
| 50 g strouhaného sýra nebo střídka ze 4 silnějších krajíců bílého chleba či pečiva
| 4 vrchovaté lžíce nasekaných bylinek (tymián, oregano, rozmarýn apod).
Postup přípravy receptu Hovězí biftek s hořčičnou krustou:
Plátky ze svíčkové roztlačíme na dlani a vytvarujeme je zpět do původního tvaru a výšky. Maso opepříme, potřeme částí oleje a necháme v chladu odležet asi hodinu. Předehřejeme troubu na 200 stupňů. V pánvi na lžíci oleje rozškvaříme na drobno pokrájenou anglickou slaninu, přidáme najemno pokrájenou cibulku a necháme ji zesklovatět. Stáhneme z ohně a vmícháme strouhanku nebo nastrouhanou střídku chleba, hořčici, usekané bylinky a podle chuti osolíme, případně opepříme. V pánvi rozpálíme zbylý olej a zprudka na něm opečeme ze všech stran odleželé bifteky. Opečené maso přendáme na plech vyložený pečícím papírem, osolme, pokryjeme připravenou hořčičnou směsí a pečeme v předehřáté troubě asi 10-15 minut. Doba pečení záleží na výšce masa a stupni propečenosti, kterého chceme dosáhnout. Maso přendáme na nahřáté talíře a necháme pár minut odpočinout.
Fotky receptu Hovězí biftek s hořčičnou krustou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!