Postup přípravy receptu Zapečené kotlety s pepřovou kaší:
Brambory překrájíme na čtvrtky a dáme vařit do osolené vody.
Kotlety lehce naklepeme, zprudka je opečeme v pánvi na oleji, osolíme a rozložíme na plech.
Výpek z kotlet zalijeme vínem, přimícháme sójovou omáčku a protlak a necháme zvolna vařit (podle potřeby můžeme přilít trochu vody, aby se šťáva nevyvařila).
Uvařené brambory scedíme, prolisujeme do mísy, přimícháme hořčici a pepř, postupně vmícháme tolik smetany, aby kaše nebyla příliš řídká, a podle chuti ji osolíme.
Plátky šunky stočíme do kornoutků, každý položíme na jednu kotletu, zakryjeme je kopečkem kaše a zapečeme v troubě vyhřáté na 200°C.
Hotové kotlety rozdělíme na talíře, přelijeme je převařenou šťávou z pánve a podáváme se zeleninovým salátem.