Použité suroviny receptu Hovězí biftek se zeleninou:
600 g hovězího masa
| 400 g brambor
| citrónový pepř
| 3 cukety
| 2 malé pórky
| 200 g šalotky
| 40 g másla
| 2 lžíce oleje
| sůl
| 100 g vařených kukuřičných zrn
| 0,125 l instantního vývaru
| 150 g zakysané smetany
| 2 lžíce pažitky
| pepř
| kerblík
| 1 lžička citr. šťávy
Postup přípravy receptu Hovězí biftek se zeleninou:
Maso solte a opepřete. Brambory oškrabejte, cukety nakrájejte na plátky. Očištěný pórek šikmo nakrájejte na plátky, šalotky oloupejte. Brambory uvařte na skus. Maso opečte na oleji 8 min. Pak přidejte šalotku, pórek, kukuřici a cukety. Krátce opečte. Maso vyjměte a uložte do tepla. Zeleninu podlijte vývarem a v páře ji uvařte na skus. Ve smetaně rozmíchejte bylinky, pepř, sůl a citr. šťávu a omáčku podávejte k masu.
Fotky receptu Hovězí biftek se zeleninou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!