Použité suroviny receptu Hovězí chalupářský kotlíkový guláš:
500 g hovězí kližky
| 2 velké cibule
| 4 rajčata
| 2 zralé zelené papriky
| 3 lžíce sladké papriky
| 1 špetku chilli
| dle chuti: sůl, pepř a kmín
| dle potřeby: instantní jíška
| 1sklenice vody
Postup přípravy receptu Hovězí chalupářský kotlíkový guláš:
Omyté maso zbavené blan nakrájíme na stejně velké kostky a vložíme do keramické nádoby pomalého hrnce. Papriku nakrájíme na tenké proužky a rajčata na drobné kousky. Spolu s jemně nasekanou cibulí přidáme do nádoby k masu, osolíme, opepříme a přidáme i kmín. Na pánvičce lehce rozpálíme dvě lžíce tuku a velice krátce necháme rozpustit obě papriky - jen tak aby pustily barvu, pozor paprika se snadno připálí a hořkne. Rozmíchané mleté pepriky rovnoměrně přilijeme do keramické nádoby a vše důkladně promícháme. Celou směs zalijeme vodou, jen tak aby bylo maso ponořeno ale neplavalo zelenina i maso během vaření pustí vlastní šťávu.
Keramickou nádobu vložíme do pomalého hrnce, přiklopíme poklicí a vaříme na HIGH asi 4 hodiny (případně na LOW 8 hodin). Potom podle potřeby zahustíme instantní jíškou, ochutnáme a případně dosolíme a opepříme. Přiklopíme znovu poklicí a vaříme ještě asi 1 hodinu.
Jako příloha je vynikající čerstvý kmínový chleba a já si ke guláši neodpustím vychlazenou plzeňskou dvanáctku.
Fotky receptu Hovězí chalupářský kotlíkový guláš:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!