Postup přípravy receptu Hovězí dušené na čerstvém víně:
Na velké teflonové pánvi zprudka opečeme hovězí hrudí, slijeme tuk. Přilijeme vývar a přidáme nakrájenou cibuli. Zakryjeme pokličkou, dusíme 4-5 minut, potom nádobu odkryjeme, zmírníme oheň a pomalu dusíme. Když je cibule hnědá a měkká, přidáme papriky, zamícháme a vaříme, dokud se tekutina nevypaří a papriky nezměknou. Nalijeme do pánve víno a passatu, vaříme, dokud se tekutina mírně neodpaří a omáčka nezhoustne. Cibuli a papriky rozprostřeme do zapékací misky a přidáme mrkev, česnek a nahrubo pokrájenou čili papričku. Přilijeme vypečenou šťáva z hovězího, maso položíme na zeleninu, dochutíme směsí vína a rajčatové passaty.