900 G hovězí kličky nakrájené na kostky
| sůl
| mletý černý pepř
| 2 lžice rostlinného oleje
| 2 velké cibule nakrájené na silná kolečka
| cukr
| 300 ml piva
| 400 ml hovězího vývaru
| 1 1/2 lžičky sušeného tymiánu
| 1 bobkový list
| 8 mrkví nakrájených na široká kolečka
| 700 g malých brambor
| 2 lžice škrobové moučky smíchné s trochou studené vody
| 1 1/2 lžíce bílého vinného octa
| petrželka
Postup přípravy receptu Hovězí dušené na pivě:
1) Hovězí potřeme solí a trochou černého pepře. Ve velkém kastrolu rozpálíme olej a maso na něm ze všech stran během 8-10 minut osmahneme do hněda. Pak ho vyndáme a odložíme na talíř.
2) Do kastrolu přidáme cibuli, sůl a pepř. Za stálého míchání osmahneme na mírném ohni do zlatova. Pak přidáme cukr.
3) Maso vrátíme do kastrolu, přilijeme pivo a vývar, přidáme rymián a bobkový list a uvedeme do varu. Pak snížíme teplotu a pod pokličkou vaříme mírným varem asi 1 1/2 hodiny, až je maso měkké. Přidáme mrkev a brambory a pod pokličkou vaříme 20-30 mintu, až je zelenina měkká. Pak kastrol odstavíme z ohně.
4) Vyjmeme bobkový list a přidáme vinný ocet. Hotové jídlo ozdobíme petrželkou a podáváme.
Fotky receptu Hovězí dušené na pivě:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!