Postup přípravy receptu Hovězí dušené s cibulí:
Maso nakrájíme na kousky, které naklepeme jako řízek na tloušťku cca 1 cm. Osolíme, opepříme, obalíme v mouce a osmažíme dorůžova. Do hlubokého hrnce vložíme 1/3 nadrobno nakrájené cibule, 1/2 usmažených kousků masa, 1/3 cibule, 1/2 masa a 1/3 cibule. Zalijeme horkou vodou nebo bujónem, přidáme koření a část vína. Zakryjeme poklicí a dusíme v troubě do změknutí masa a cibule (musí být podušená). Odlijeme část omáčky, do ní přilijeme zbytek vína a zahustíme moukou ve studené vodě. Uvedeme do varu a vlijeme do původní nádoby, rozmícháme a vaříme několik minut. Servírujeme kousky masa, na nich položenou cibuli posypanou koprem a bramborami.