Vložil: | Gabrielkas |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 120 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Hovězí dušené v troubě :
1 balení mražené zeleniny pod svíčkovou
| 2 ks cibule
| 3 řapíky celeru
| stroužek česneku
| 5 lžic hladké mouky
| 1 kg hovězí kližky
| 2 lžíce zavařených brusinek
| 450 ml hovězího vývaru a červeného vína
| 2 ks bobkové listy
| trocha soli, pepře a tymiánu
Postup přípravy receptu Hovězí dušené v troubě :
Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli na kostičky a prolisovaný česnek, přidáme na kostky na krájené maso. Maso opečeme ze všech stran, přidáme veškerou zeleninu na svíčkovou ze sáčku a koření, osolíme a opepříme. Zalijeme vínem a vývarem a přidáme brusinky. Směs přendáme do trouby a dusíme asi 1,5 hodiny pod pokličkou, dokud není maso měkké. Potom zahustíme moukou rozmíchanou v trošce vody a necháme povařit. Máme tak výbornou omáčku. Dušené hovězí podáváme buď s chlebem nebo s knedlíkem.
Fotky receptu Hovězí dušené v troubě :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!