Použité suroviny receptu Hovězí filety s kukuřicí:
4 plátky svíčkové
| 300 g malých cibulí
| 1 pálivou papričku
| 2 bobkové listy
| 1 lžíci sušeného rozmarýnu
| 3 lžíce oleje
| dle chuti: sůl
| 4 paličky kukuřice
| 3 vrchovaté lžíce cukru
| 400 ml čirého vývaru z kostky
| 4 lžíce bílého vinného octa
| dle chuti: čerstvě mletý bílý pepř
| dle chuti: na ozdobení bobkový list a rozmarýn
| dle potřeby: alobal
Postup přípravy receptu Hovězí filety s kukuřicí:
Oloupeme cibule a větší přepůlíme. Pálivou papričku očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Bobkový list a rozmarýn rozdrobíme, smícháme s papričkou a tuto směs do bifteků vetřeme.
Ve velké pánvi opékáme maso na horkém oleji zhruba 3 minuty po každé straně a pak osolíme. Vyjmeme, zabalíme do alobalu a necháme 10 minut odpočinout.
Kukuřici rozkrájíme na kolečka. Na horkém výpeku opékáme kukuřici s cibulí 5 minut. Obojí posypeme cukrem a necháme při vysoké teplotě zkaramelizovat. Podlijeme vývarem i octem a 3 minuty při nízké teplotě dusíme. Osolíme a opepříme. Podáváme s masem, bobkovým listem a rozmarýnem.
Fotky receptu Hovězí filety s kukuřicí:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!