Postup přípravy receptu Hovězí guláš na houbách:
Hovězí maso dobře očistíme, opláchneme a nakrájíme na větší kousky. V širším hrnci na másle nebo oleji zpěníme cibuli, přidáme nakrájené maso a necháme opékat. Průběžně promícháme.
Po krátkém orestování přikryjeme poklicí a necháme vydusit šťávu.
Během pečení maso podléváme a necháme vždy znovu vydusit.
Asi po hodině této tepelné úpravy přidáme kostku bujónu do guláše, bobkový list, česnek, gulášové koření a přisypeme sušené houby. Opět podle potřeby přidáváme vodu a nyní i mléko, které chuť guláše zjemní. Průběžně zamícháme, aby se guláš nepřipaloval a osolíme. Pokračujeme do změknutí masa.
Guláš podáváme s houskovým knedlíkem, ale vhodné jsou i těstoviny nebo rýže.