Postup přípravy receptu Hovězí hrudí s křenem:
Omyté maso dáme do nádoby, přidáme 2 l vroucí osolené vody a vaříme asi 2 hodiny. 30 minut před ukončením doby varu přidáme očištěnou, nadrobno nakrájenou zeleninu a půlku oloupané cibule. Špek a zbytek cibule rozkrájíme na kostičky a osmahneme na oleji. Brambory ve slupce vaříme 20 minut, slijeme vodu, oloupeme a necháme vychladnout. Pak je nakrájíme na plátky, které osmažíme na pánvi. Přidáme k nim špek a cibuli. V hrnci rozehřejeme tuk, přidáme mouku a uděláme jíšku, kterou zředíme 0,5 l masového vývaru. Přivedeme k varu, přidáme nastrouhaný křen, osolíme, opepříme. Maso nakrájíme na plátky. Poléváme omáčkou a zdobíme petrželkou.