Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Býk - roční horoskop na rok 2025Býk - roční horoskop na rok 2025 Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 05.05. 2025
Dnes má svátek Klaudi
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Hovězí jazyk s bazalkovou omáčkou

fotka Hovězí jazyk s bazalkovou omáčkou
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 65 min
Hodnocení:  +_________
Počet hodnocení: 2

Použité suroviny receptu Hovězí jazyk s bazalkovou omáčkou:

800 g hovězího jazyku  | 1 svazek kořenové zeleniny  | 3 středně velké cibule  | 1 lžičku celého pepře  | dle chuti: sůl  | 400 g žampionů  | 1 salátovou okurku  | 3 lžíce másla či rostlinného tuku  | 150 g smetanového selského tvarohu  | dle chuti: čerstvě mletý bílý pepř  | 100 ml smetany na šlehání  | 3 žloutky  | 4 snítky čerstvé bazalky (můžeme nahradit sušenou)

Postup přípravy receptu Hovězí jazyk s bazalkovou omáčkou:

Kořenovou zeleninu očistíme, opereme a nakrájíme. Dvě ze tří cibulí oloupeme a rozčtvrtíme. Všechno dáme do 1 1/2 litru osolené vody a uvdeme do varu. Přidáme hovězí jazyk a při mírné teplotě vaříme asi 1 hodinu.
Mezitím očistíme a opláchneme žampiony a rozkrájíme je na plátky. Omyjeme, případně i oloupeme salátovou okurku, podélně ji rozkrojíme a zbavíme zrníček. Obě půlky nakrájíme na tenké plátky. Oloupeme poslední cibuli, najemno ji usekáme a podusíme na horkém tuku. Přidáme houby a krátce je opečeme. Vmícháme plátky okurky, osolíme a opepříme. Při nízké teplotě 5 minut podusíme.
Na omáčku odebereme 1/4 litru polévky a přecedíme. Přidáme tvaroh, za stálého míchání krátce povaříme, osolíme a opepříme. Ve smetaně rozkvedláme žloutek, nalijeme do omáíčky, ale nesmíme už dál vařit! Trochu bazalky si necháme na ozdobení, většinu pokrájíme a vmícháme do omáčky.
Z polévky vyndáme jazyk a kůži stáhneme. Maso potom rozkrájíme na plátky. S trochou omáčky a zeleninou je upravíme na míse a ozdobíme lístky bazalky. Zbytek omáčky podáváme zvlášť. K tomuto hovězímu jazyku výborně chutnají brambory.


Fotky receptu Hovězí jazyk s bazalkovou omáčkou:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Hovězí jazyk s bazalkovou omáčkou
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !